Тарас Шевченко

 

Небанальний урок у Шевченківські дні

Щороку «Освіторія.Медіа» пропонує нові підходи до того, як розповідати про Тараса Шевченка так, щоби цікаво було всім учасникам процесу — вчителям, учням, бібліотекарям, батькам. Шевченко — давно не старий дід у смушевій шапці та кожусі, він — актуальний автор, якого регулярно осучаснюють. Як до нього підступитися по-новому?

Відеоролик-мандрівка

Подивіться разом з учнями 4-хвилинний відеоролик від проєкту «Книга-мандрівка» «Як Тарас Шевченко став зіркою». Цей проєкт пропонує здійснити подорож Україною: побачити місця та познайомитися з постатями. Кожен анімаційний відеоролик динамічний і цікавий, а також озвучений відомим представником чи представницею української культури. Відеоролики можна використовувати на уроках історії, мови, літератури.


А ось перелік експонатів, про які можна написати: репродукції з альбому «Живописна Україна», офорт «Притча про робітників на винограднику», різне малярське приладдя класика — пензлики й фарби. Запропонуйте учням описати фотографію 1859 року, де Шевченко сидить на стільці біля столу в білому полотняному костюмі з палицею в руках. Ще один цікавий експонат — дерево шовковиці в музейному дворі.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу